Posted by: Angélique M.N. Davis | May 1, 2011

Hooikoorts vrij de zomer in?

Hooikoorts Terwijl de meeste van ons genieten van het mooi weer, brengt hetzelfde prachtige weer miljoenen mensen veel ongemak door hooikoorts en pollenallergieën. Continue niezen, rode waterige, jeukende ogen, loopneus, zere keel, etc – zijn symptomen van hooikoorts die het genot van een heerlijk voorjaar/zomer aardig kunnen verstoren.

Hooikoorts, waarvan eerst gedacht werd dat het veroorzaakt werd door hooi of droog gras, is een van de meest voorkomende allergieën en wordt veroorzaakt door een abnormale reactie op pollen van bomen en verschillende grassoorten. Deze abnormale reactie van het immuunsysteem veroorzaakt het vrijkomen van histamine wat resulteert in zwelling en ontsteking in de weefsels.

De meeste zoeken een manier om deze symptomen te onderdrukken door antihistamine en andere middelen te nemen – welke altijd een risico met zich meedragen dat er bijwerkingen kunnen optreden. Andere zoeken de meer natuurlijke benadering en gebruiken homeopathische remedies. Echter de beste manier om te genezen van hooikoorts is door je inname van vervuiling te reduceren welke je immuunsysteem verzwakt. Door vermijding en detoxificatie kun je hooikoorts/allergievrij van je zomer genieten!

Een gezond lichaam beschermt ons van de effecten van pollen, stof en andere invloeden – echter kan het immuunsysteem anders reageren als ons lichaam belast is met teveel toxines. Alhoewel je lichaam normaliter goed in staat is om chemicaliën en dagelijkse toxines te elimineren – hebben onderzoekers aangetoond dat we allemaal toxische chemicaliën dragen in ons lichaam die hoger is dan ons lichaam aankan. Een goed detox programma zoals Magic Adventure Detox kan je helpen een juiste balans hierin te brengen.

De aanpak van MA Detox is gericht op het ondersteunen, het bevorderen van de zelfgenezende processen van het lichaam in plaats van het direct behandelen van de symptomen zelf. Daarnaast wordt er uitgegaan van een holistische benadering wat betekent dat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden en elkaar beïnvloeden. Er zal dus ook aandacht gegeven worden aan het detoxen op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Klik hier voor meer info

Je kunt zelf al een verschil maken door je inname van toxines te verlagen. Hier enkele tips:

 • Houdt je ramen zoveel mogelijk dicht en haal even geen bloemen in huis
 • Vermijdt ten alle tijden sigarettenrook
 • Vermijdt chemische schoonmaakmiddelen (gebruik eco),  verf, lijm, alles met een geurtje, etc
 • Houd je huis stofvrij – en verbied je huisdieren in je slaapkamer te komen
 • Gebruik een stofzuiger met een filter
 • Overweeg een anti allergeen matras/beddengoed aan te schaffen
 • Verhoog je groente en fruit inname, eet biologisch en zoveel mogelijk rauw zodat je het maximale aan voedingsstoffen eruit opneemt.
 • Vermijdt inname van onnatuurlijke suikers en zoetstofffen
 • Vermijdt zuivelproducten
 • Vermijdt fijne koolhydraten van wit meel en wit brood. Gebruik in plaats daarvan producten zoals bruin brood, volkoren pasta’s, en zilvervliesrijst.
 • Vermijdt onnatuurlijke dranken – verrijk jezelf met het drinken van verse sappen, kruidenthee’s en veel gezuiverd water.
 • Zorg voor extra vitamine C (minmaal 1000mg per dag) en zink

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: